merengue

estava passeando pelo Tastespotting quando me deparei com essas fotos, resolvi compartilhar.

É um sorvete (caseiro) de pistache com cobertura de merengue italiano, simplesmente impressionante a decoração.

Não faço idéia se é uma técnica fácil ou difícil, mas o efeito da rosa no centro fica muito bonito e delicado, adorei.

do blog Jul’s Kitchen, lá tem toda a receita (em inglês) mas não fala nada da decoração =/

2 comentários sobre “merengue

  1. Ciao! I can try to explain you how to make this kind of decoration in English. You must fill a sac-a-poche with Italian Meringue, using a star small beak.
    Starting from the bottom, press the sac-a-poche, lining the baked alaska until the top, deminishing the pressure and making a small curl with it. Do the same all around the baked alaska.
    Doing so, you’ll have the external petals of the rose at the top of the dessert.
    You can fill the centre of the rose with some few petals, madw with the italian meringue.
    Freeze baked alaska for an hour or so, then burn the tips of the meringue with a cooking blow torch.
    I hope I’ve been clear.. I do assure you, it’s easier to do than to explain!
    Happy you liked it! cheers!

    • Hey, thanks for trying to explain me!!! I did understand, you’ve been very clear!! I´ll try to do and then I tell you if I suceed!! Congratulations, it’ts really impressive!! Thank you again :)

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